آیا شکلات تلخ واقعاً برای بدن مفید است؟

آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟

آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟“درخشش با تو” – طبق باور عمومی، شکلات برای بدن مفید نیست. اما هر چه شکلات تلخ تر باشد، مواد مغذی بیشتری برای سلامت بدن دارد.

صدها سال است که انسان ها انواع شکلات را مصرف می کنند. این شکلات اغلب به شکل کاکائو مایع که از دانه های کاکائو به دست می آید مصرف می شود. در برخی از فرهنگ ها شکر و شیر به شکلات اضافه می شد و در بسته بندی های فانتزی سرو می شد. کاکائو هنوز به این شکل مصرف می شود. اما این سوال پیش آمده که آیا واقعا شکلات برای سلامت بدن مفید است؟

به گفته مارگی مک کالو، مدیر علمی تحقیقات اپیدمیولوژیک در انجمن سرطان آمریکا، سرخپوستان کونا در جزایر سن بلاس در پاناما فشار خون پایینی دارند که با افزایش سن افزایش نمی یابد. بنابراین میزان حملات قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطان کم است و معمولاً در سنین بالا می میرند.

برخلاف تصور علمی که نمک بیش از حد می تواند فشار خون را افزایش دهد، این قبیله بیشتر از میانگین در ایالات متحده نمک مصرف می کند. مک کالو از این قبیله بازدید کرد تا از رژیم غذایی آنها مطلع شود و متوجه شد که این قبیله روزانه چهار فنجان کاکائو مخلوط با آب و مقدار کمی شکر مصرف می کند.

با این حال، مک کالو نمی تواند سلامت ساکنان کونا را با اطمینان زیاد به نوشیدن کاکائو نسبت دهد. به خصوص که این قبیله مقدار زیادی میوه و چهار برابر مقدار ماهی مصرف می کند که یک آمریکایی معمولی مصرف می کند. علاوه بر این، سبک زندگی فعال تری نسبت به غربی ها دارند. به گفته گاوان منسون، استاد دانشکده پزشکی هاروارد، بسیاری از مطالعات بر روی فواید قلبی شکلات تلخ متمرکز شده اند. اما ممکن است انحرافاتی داشته باشند. زیرا افرادی که شکلات می خورند معمولاً نگران افزایش وزن نیستند.

در یک مطالعه، محققان برنامه های تغذیه ای و سلامتی 20000 نفر را مطالعه کردند و دریافتند که خوردن 100 گرم شکلات (شامل شکلات شیری) در روز می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. آنها همچنین سایر پارامترهای موثر بر این فرآیند، مانند سیگار کشیدن و فعالیت ورزشی را بررسی کردند. اما ممکن است دلایل دیگری غیر از شکلات وجود داشته باشد.

در مرحله بعد، محققان آزمایش بزرگی را انجام دادند که سایر علل بالقوه مانند رژیم غذایی و سبک زندگی را پوشش داد. بر اساس این تحقیقات، فواید بالقوه کاکائو را می توان به مقدار بالای فلاونوئیدها یا ترکیبات گیاهی موجود در انواع توت ها و چای نسبت داد.

آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟

وضعیت سلامتی مردم جزیره پاناما سن پالاس به لطف مصرف منظم شکلات غنی از فلاونوئیدها فراتر از حد انتظار است.

بر اساس مطالعه ای با عنوان “نتایج مولتی ویتامین ها و مکمل های کاکائو” شامل 21000 شرکت کننده، مصرف روزانه 400 تا 500 میلی گرم مکمل فلاونوئید کاکائو می تواند با کاهش فشار خون و التهاب در بدن، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را کاهش دهد. دلیل استفاده از مکمل های کاکائو به جای کاکائو واقعی این بود که غلظت فلاونوئیدها در برندهای مختلف شکلات به دلایلی مانند نوع برداشت، تولید و فرآوری متفاوت است.

به عنوان مثال، فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ حاوی چهار برابر فلاونوئید موجود در چای است. اما تحقیقات نشان می دهد که محتوای فلاوانول نیز در فرآیند تولید کاهش می یابد. به گفته گونتر کانل، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ریدینگ، هیچ توافقی در مورد میزان فلاوانول کاکائو مورد نیاز برای دستیابی به فواید سلامتی وجود ندارد.

حتما بخوانید:  موارد استفاده از روش های پیشگیری از بارداری به جز پیشگیری از بارداری

در حالی که به گفته سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA)، تقریباً 200 میلی گرم فلاونوئید کاکائو یا 10 گرم شکلات تلخ برای بدن مفید است، تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف روزانه 500 میلی گرم فلاونوئید کاکائو تأثیر بیشتری بر سلامتی خواهد داشت. . . این مقدار معادل مصرف 30 گرم شکلات کوچک است. کوهنل می گوید:

من فکر نمی کنم که راه های افزایش محتوای فلاوانول، شکلات را به یک غذای سالم تبدیل کند.

آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟

تحقیقات نشان می دهد که فواید کاکائو برای سلامتی به دلیل وجود فلاوانول های گیاهی است.

شکلات تلخ حاوی موادی است که ما چیز زیادی در مورد آنها نمی دانیم. شکلات یکی از معدود منابع تئوبرومین مولکولی این گیاه است. به گفته کریس آلفورد، پروفسور روانشناسی کاربردی در دانشگاه غرب انگلستان، اگرچه تئوبرومین متعلق به خانواده کافئین است و یک ماده روانگردان است، اما محرک ملایم تری نسبت به کافئین به حساب می آید و هر چه شکلات تلخ تر باشد، قوی تر است. این است. فعال کننده. او اضافه می کند:

اگر مقدار زیادی شکلات تلخ می خورید، ممکن است در نهایت یک محرک خالص سبک تر از کافئین داشته باشید.

به گفته برخی از محققان، نگرانی در مورد خطرات بیماری قلبی ناشی از شکلات وجود ندارد. شکلات تلخ معمولا حاوی شکر است. اما یکی از راه‌های جلوگیری از مصرف بیش از حد شکر، انتخاب شکلات با محتوای کاکائو بیشتر است که معمولاً محتوای کاکائو بیشتری نسبت به شکلات شیری دارد.

قسمت تیره شکلات

شکلات تلخ اغلب حاوی کره کاکائو است که به دلیل محتوای بالای چربی اشباع شده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. آیدان کسیدی، استاد دانشکده علوم زیستی در دانشگاه کوئینز بلفاست می گوید:

تمام چربی های شکلات از کره کاکائو به دست می آیند. اگرچه اسید سیتریک اثر خنثی بر کلسترول دارد، اما تنها یک سوم چربی موجود در کره کاکائو اشباع شده و برای سلامتی مضر است.

محققان به صراحت مصرف شکلات را برای کاهش خطر بیماری قلبی توصیه نمی کنند. اما طبق تحقیقات دیگر، مصرف منظم شکلات تلخ فوایدی برای سلامتی به ویژه سلامت قلب دارد.

آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟

در حال حاضر، هیچ اتفاق نظری در مورد میزان فلاوانول های کاکائو مورد نیاز برای ارائه مزایای سلامتی وجود ندارد.

به گفته دکتر Duane Mellor، متخصص تغذیه در دانشکده پزشکی استون، خوردن مقدار کمی شکلات تلخ می تواند به کاهش عادات غذایی ناسالم کمک کند. او می گوید:

مقدار کمی شکلات مضر نیست و می تواند رابطه شما با شکلات را به چالش بکشد. زیرا می توانید از این مقدار کم لذت ببرید و احساس گناه نکنید. تلخی شکلات نیز یک عامل محدود کننده برای مصرف آن است.

مشکل اینجاست که هر چه میزان فلاونوئید کاکائو در شکلات بیشتر باشد، طعم آن تلخ تر است و هر چه طعم آن تلخ تر باشد، بازار کمتری دارد. ملور می گوید:

یک رابطه غیرمستقیم بین میزان خوب بودن کاکائو و میزان لذت بردن از آن وجود دارد. چربی و شکر جذب فلاونوئیدها را برای بدن آسان تر می کند. برخی از این فلاونوئیدها ترکیبات بیولوژیکی پیچیده ای هستند و یکی از راه های جذب آنها افزودن شکر است.

حتما بخوانید:  مازوخیسم چیست و به چه افرادی مازوخیست می‌گویند؟

کانل همچنین اضافه می کند:

شکلات غذای سالمی نیست و با توجه به میزان قند و چربی موجود در بیشتر شکلات ها، فواید فلاوانول ها در مقایسه با عوارض جانبی شدید پرخوری ناچیز است.

در جستجوی طعم و مزه

به نظر می رسد تعداد شرکت هایی که درصد بالایی از شکلات را مستقیماً از دانه ها تولید می کنند در حال افزایش است. این شرکت ها بیشتر بر حفظ طعم و مزه تمرکز می کنند تا مزایای سلامتی. اما اگر فرآیند حفظ طعم دانه های کاکائو منجر به تولید شکلات سالم شود، چه نتایجی می توان به دست آورد؟

به گفته مارتین اودر، یکی از بنیانگذاران برند Firetree Chocolate، دانه های کاکائو در جزایر سلیمان در اقیانوس آرام رشد می کنند و در لحظه رسیدن برداشت می شوند. سپس، کشاورزان کپسول های کاکائو را باز می کنند و فرآیند شش روزه تخمیر کاکائو و سپس خشک کردن آن را آغاز می کنند. برخی از دانه های خشک شده به انگلستان و Firetree فرستاده می شود تا به طور کامل در آنجا برسد.

آیا شکلات تلخ واقعا برای بدن مفید است؟

افزودن لبنیات و شکر به شکلات می تواند به جذب فلاوانول های گیاهی کمک کند.

در سال های اولیه قرن بیستم همه چیز تغییر کرد. شرکت های شکلات سازی به دو تولید کننده کشاورزی متکی بودند: 1. محصول اصلی که از نوامبر تا ژانویه برداشت می شد. 2. محصول میانی که فصل برداشت آن از ژانویه تا ژوئن بود. اودر می گوید:

محصولات میانی کمی کوچکتر و کوچکتر بودند و در ابتدا فروخته نمی شدند. شرکت ها آنها را با تخفیف خریداری کردند و کشاورزان که متوجه شدند دانه های باکیفیت را ارزان می فروشند، محصول میانی را با محصول اصلی مخلوط کردند. بنابراین، شرکت‌های شکلات‌سازی دانه‌هایی با اندازه‌های مختلف دریافت کردند که زمان‌های پخت متفاوتی نیاز داشت. در نتیجه، آنها تصمیم گرفتند پوسته شکلات را باز کنند تا فقط نوک کاکائو بپزند.

صرف نظر از صحت یا نبودن داستان فوق، تولیدکنندگان کوچک کاکائو اطلاعات مهمی به دست آورده اند. کاکائو کامل به جای نوک آن اغلب در دمای پایین تر برای مدت طولانی تری برشته می شود. می دانیم که اگر گیاهان را برای مدت طولانی بپزیم، مواد مغذی آنها کاهش می یابد. اما صرف نظر از اینکه آیا این فرضیه را می توان برای شکلات تلخ و میوه اعمال کرد، دانه های کاکائو به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.

اگرچه فلاوانول ها علاوه بر شکلات در بسیاری از غذاها یافت می شوند، اما می توانید شکلات تلخ را در رژیم غذایی سالم خود بگنجانید. منسون معتقد است که:

* مصرف درصد بالایی از شکلات تلخ چندین بار در هفته تا زمانی که از مصرف کالری بالا خودداری کنید منطقی است. اما شکلات را نباید غذای سالمی دانست که بتوانید بیشتر از آن مصرف کنید. برای افزایش جذب فلاوانول ها از طریق غذا، علاوه بر مصرف چای، انواع توت ها و سایر میوه ها، می توانید مقدار متوسطی شکلات با محتوای کاکائو بالا نیز مصرف کنید.

منبع: زومیت

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *